SES: Operasyonlar sindirmeye yönelik/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2012 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)'na bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Çetin Erdolu, KESK'e yönelik yapılan operasyonların sindirmeye yönelik olduğunu öne sürdü.

Aramaların yapıldığı sırada sendika önünde basın mensuplarına açıklama yapan Erdolu, KESK ve KESK'e bağlı sendikaların mücadelesinin sindirilmeye çalışıldığını öne sürdü. KESK ve SES dahil birçok sendikanın 21 Aralık'ta sağlık hakkı için 1 günlük grev yaptığını aktaran Erdolu, "Bu mücadeleyi sürdürmeye hazırlanırken, 8 Mart öncesinde KESK'e bağlı iki sendikanın kadınlarına yönelik operasyona yapıldı. AK Parti, kendisine muhalefet oluşturan herkesi susturmaya, sindirmeye çalışıyor. KESK ve KESK'e bağlı sendikalar baskı ve sindirmeyle mücadeleden vazgeçmeyecek." dedi.

Basın mensuplarının operasyonla ilgili sorularına da cevap veren Erdolu, KESK Kadın Sekreteri, TÜMBELSEN Kadın sekreterinin de aralarında bulunduğu 5 kadının gözaltına alındığını belirterek, 3 yıl öncesine dayanan bir gerekçeyle arama yapıldığını kaydetti. Erdolu, aramalarda bilgisayarlara el konulduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber